Miękkie cytrynowe ciastka amaretti
Sekret cistek amaretti włoskiej firmy Le dolcezze di Nanni kryje się w rodzinnym przepisie przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Porcjowane ręcznie amaretti w wersji cytrynowej pachną naturalnymi aromatami.
Świetnie nadają się na zakończenie posiłku lub do spożycia o dowolnej porze dnia. Na śniadanie i przekąskę do herbaty, kawy lub cappuccino.
Le dolcezze di Nanni
Od 1959 roku w Val d’Arbia, niedaleko Via Francigena w Toskanii, rodzina Marini nadal produkuje wspaniałe, rzemieślnicze słodycze typowe dla tradycji sieneńskiej (włoskie miasto Siena).
Wszystko zaczęło się od dziadków Giovanniego, znanego jako Nanni, którzy przekazali swoje przepisy, aby z biegiem czasu zachować tradycję swojego terytorium, z którego pochodzą.
Przetwarzanie odbywa się tylko i wyłącznie ręcznie, z selekcji najwyższej jakości surowców, bez konserwantów i jakichkolwiek barwników. Z biegiem czasu cukiernia „del Nanni” stała się punktem odniesienia dla wszystkich smakoszy.
Panforte nadal gotuje się w miedzianych rondlach, amaretti są ręcznie wyrabiane, jedno po drugim, a migdały wybierane według bardzo rygorystycznych kryteriów, to proste sekrety tradycji, które czynią ich produkty doskonałymi!
Składniki: migdały 42%, cukier, miód, cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), białko jaja w proszku, substancja spulchniająca: E503, olejek cytrynowy 0,15%. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym również: mleko, soję, orzechy (migdały, pistacje, orzechy laskowe i włoskie).
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1779 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 17 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 56 g – w tym cukry 55 g
Włókna 4,4 g
Białko 8,1 g
Sól 0,14 g
EAN 8022130028084
Opinii
There are no reviews yet.