Ocet Balsamiczny z Modeny Velluto
Velluto (aksamit po włosku) to ocet balsamiczny charakteryzujący się doskonałą równowagą między kwasowością a słodyczą, z przyjemnymi nutami moszczu i suszonych owoców.
Ocet balsamiczny z Modeny IGP włoskiej firmy Tomitaly jest certyfikowany przez jednostkę kontrolną upoważnioną przez MiPAAF. Otrzymywane są z gotowanego moszczu winogronowego i octu winnego, wszystkie składniki pochodzenia włoskiego. Ocet balsamiczny z Modeny ChOG to typowy produkt regionu Emilia-Romania, wytwarzany z gotowanego moszczu gronowego i leżakowany przez co najmniej 12 lat w szlachetnych drewnianych beczkach. Ma słodko-kwaśny smak, używany głównie jako przyprawa do sałatek, mięs i serów. Produkcja jest regulowana dyscyplinarnie, co gwarantuje jej jakość i pochodzenie.
Składniki: gotowany moszcz winogronowy, ocet winny, zawiera siarczyny nie dodane lecz naturalnie występujący w surowcach. Bez karmelu i sztucznych barwników. Bez OGM. Dojrzewało w dębowych beczkach. Odpowiedni dla osób z celiakią.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1103 kJ / 259 kcal
Tłuszcze: 0 g – w tym nasycone: 0 g
Węglowodany: 59,3 g – w tym cukry: 59,3 g
Białka: 1 g
Sól: 0,06 g
EAN
Opinii
There are no reviews yet.