MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Ocet Balsamiczny z Modeny „Velluto” 250 ml

Ocet Balsamiczny z Modeny „Velluto” 250 ml

41,75 

Aksamitny ocet balsamiczny z Modeny ChOG może być stosowany z umiarem w zbilansowanej diecie, ponieważ zawiera niewiele kalorii i może nadać potrawom smak bez dodatku soli i cukru.

Butelka 250 ml

12 in stock

Ocet Balsamiczny z Modeny Velluto

Velluto (aksamit po włosku) to ocet balsamiczny charakteryzujący się doskonałą równowagą między kwasowością a słodyczą, z przyjemnymi nutami moszczu i suszonych owoców.

Ocet balsamiczny z Modeny IGP włoskiej firmy Tomitaly jest certyfikowany przez jednostkę kontrolną upoważnioną przez MiPAAF. Otrzymywane są z gotowanego moszczu winogronowego i octu winnego, wszystkie składniki pochodzenia włoskiego. Ocet balsamiczny z Modeny ChOG to typowy produkt regionu Emilia-Romania, wytwarzany z gotowanego moszczu gronowego i leżakowany przez co najmniej 12 lat w szlachetnych drewnianych beczkach. Ma słodko-kwaśny smak, używany głównie jako przyprawa do sałatek, mięs i serów. Produkcja jest regulowana dyscyplinarnie, co gwarantuje jej jakość i pochodzenie.

Składniki: gotowany moszcz winogronowy, ocet winny, zawiera siarczyny nie dodane lecz naturalnie występujący w surowcach. Bez karmelu i sztucznych barwników. Bez OGM. Dojrzewało w dębowych beczkach. Odpowiedni dla osób z celiakią.

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Energia: 1103 kJ / 259 kcal

Tłuszcze: 0 g – w tym nasycone: 0 g

Węglowodany: 59,3 g – w tym cukry: 59,3 g

Białka: 1 g

Sól: 0,06 g

EAN

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ocet Balsamiczny z Modeny „Velluto” 250 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *