MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Burger wegetariański 160 g

Burger wegetariański 160 g

13,90 

Burger wegetariański to mieszanka przypominająca hamburgera, ale nie zawierająca mięsa. Ciasto może zawierać izolowane białka roślinne, rośliny strączkowe, zboża, warzywa, gluten pszenny, substancje zagęszczające. Można go również podać na stół z warzywami, frytkami i sosami.

Opakowanie 160 g

11 w magazynie

Kategoria:
Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Opis

Burger wegetariański

Preparat gastronomiczny na bazie organicznej soi. 2 porcje pakowane na tacce w atmosferze ochronnej.

Linia produktów Liveg

Pionierska w świecie kuchni roślinnej, specjalizującej się w żywności organicznej i wegetariańskiej od chwili swojego powstania w 1991 roku. Założona przez Massimo Santinelliego firma Biolab w Gorizii była jedną z pierwszych włoskich firm specjalizujących się w organicznych potrawach na bazie roślin, inspirowane korzyściami zdrowotnymi kuchni makrobiotycznej i wegetariańskiej.

Od samego początku wyróżniało ją zaangażowanie w wykorzystywanie lokalnych i organicznych składników. Ich składniki, często pochodzące z ich gospodarstw lub lokalnych rolników podzielających ich etos, położyły podwaliny pod współpracę z dystrybutorem produktów organicznych Ecor, znanym ze sklepów NaturaSì i CuoreBio.

Liveg to linia dedykowana tym, którzy mają mało czasu, ale nie chcą rezygnować z dobrego samopoczucia. Tofu, seitan i tempeh, wędliny i kuchnia wegetariańska to tylko niektóre z szybkich i smacznych opcji, aby korzystać z wszystkich dobroci białek roślinnych.

Festiwal wegetariański

W 2010 roku Liveg zorganizował Festiwal Wegetariański, który przyciągnął do Gorizii ponad 5000 uczestników. Sukces festiwalu doprowadził do zmiany nazwy ulicy, przy której mieści się jego siedziba, na „Via dei Vegetariani”, co było rzadkim zaszczytem odzwierciedlającym ich wpływ. W 2017 r. firma Biolab przekształciła dawną rzeźnię miejską w Gorizii w swój trzeci zakład, co oznacza niezwykłą zmianę i symbolizuje jej zaangażowanie w zrównoważoną przyszłość.

Aktualnie rozwój firmy zbiega się z gwałtownym wzrostem rolnictwa ekologicznego we Włoszech i wzrostem spożycia białek roślinnych. Ich historia jest świadectwem pionierskich zmian zarówno w kulturze kulinarnej, jak i wartościach społecznych.

Składniki: Uwodniona teksturowana soja* 42% (woda, soja* 35%), woda, cebula*, gluten pszenny*, olej słonecznikowy*, ser żółty tarty* (mleko*, podpuszczka mikrobiologiczna, sól), białko jaja*, aromaty warzywa naturalne, ciasto* (mąka kukurydziana*, mąka z pszenicy miękkiej typ „0”*, skrobia pszenna*, sól), ekstrakty drożdżowe, olej kokos*, substancja zagęszczająca: karagen, sól jodowana (sól morska, jodowana potas 0,007%), błonnik owsiany*, czosnek*, substancja zagęszczająca: guma ksantan, pieprz*.
(*): z upraw ekologicznych.

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Energia kJ 1122 / kcal 272

Tłuszcz 17 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g

Węglowodany 16 g – w tym cukry 3,3 ​​g

Błonnik 6,9 g

Białko 11 g

Sól 1,8 g

EAN 8022822200323

Informacje dodatkowe

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Burger wegetariański 160 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *