Bruschetta alla mediterranea 6 sztuk po 30 g
Bruschetta o smaku śródziemnomorskim na drożdżach macierzystych z oliwą extra virgin i upieczona na kamieniu. Kanapki z lekką posypką oregano wystarczy rozgrzać w piecu przez 5 minut i okrasić ulubionymi składnikami, jak świeże pomidory, filety anchois, kapary i świeże liście bazylii. Dla miłośników mocnych aromatów poleca się po wyciągnięciu z pieca potrzeć powierzchnię bruschetty obranym ząbkiem czosnku i dopiero potem ułożyć wybrane dodatki.
Bruschetta przepis
W piekarniku lub w piecu do pizzy: rozgrzać piekarnik do 200°C, włożyć do piekarnika na około 5 minut, wyjąć i nadziać według uznania. Nie zaleca się używania kuchenki mikrofalowej. Do spożycia po ugotowaniu.
Przechowywanie: W chłodnym i suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu opakowanie szczelnie zamknąć, przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Nie przebijać opakowania.
Składniki: mąka PSZENNA, woda, drożdże macierzyste 24% (mąka PSZENNA miękka typu „00”, woda), ponownie przemielona PSZENNA kasza manna, pełnoziarnista mąka PSZENNA miękka, sól, oliwa z oliwek extra virgin 1,5%, słód z mąki PSZENNEJ, drożdże piwne, oregano 0,5%, preparat do wypieku chleba (mąka PSZENNA miękka typu „0”, ocet w proszku), emulgator: lecytyna SOJOWA, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, substancja konserwująca: sorbinian potasu, naturalny aromat oliwkowy. Powierzchnia potraktowana alkoholem etylowym. Może zawierać MUSZTARDĘ.
Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1308 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 56 g – w tym cukry 2 g
Włókno 2,5 g
Białko 10,1 g
Sól 1,6g
EAN 8000130481849
Opinii
There are no reviews yet.